19 razlogov zaradi katerih boste vzljubili tekstil iz plute

19 razlogov zaradi katerih boste vzljubili tekstil iz plute

Tekstil iz plute ima številne prednosti in uporabne lastnosti. Zato je tako zelo super. Če vam je tekstil iz plute že sedaj všeč, je tu še nekaj lastnosti, zaradi katerih ga boste vzljubili:

 1. Okolju prijazen – Kot že rečeno, je odličen material za vse, ki jih skrbi za okolje. Ker obrani hrasti plutovci absorbirajo 3-5 krat več ogljikovega dioksida kot neobrani.
 2. Naraven – Tekstil je narejen iz lubja hrasta plutovca, ki je pritrjen na podlago. Podlaga je lahko bombažna, kot je naša, ali pa PU podlaga.
 3. Edinstven – Zahvaljujoč svojemu značilnemu vzorcu ste lahko prepričani, da noben kos tekstila iz plute ne bo enak. Tega učinka ni mogoče doseči z živalskim usnjem, ki je običajno videti enako in zato dolgočasno!
 4. Trajnosten – Lubje hrastov plutovcev se obnavlja vsakih 9 let, kar pomeni, da je tekstil iz plute odličen primer trajnostnega materiala. Primerjajte to z živalskim usnjem, ki ga lahko naredite šele po usmrtitvi živali.
 5. Na rastlinski osnovi – Izvor materiala je drevo, zato je to tkanina brez uporabe krutosti pri izdelavi in živalim ne predstavlja nevarnosti.
 6. Mehko – Tekstil iz plute je kljub temu, da izvira iz drevesa, zelo mehak material. Zato ga lahko v modni industriji uporabljamo za izdelavo torbic in drugih dodatkov.
 7. Poseben občutek – Na prvi dotik boste razumeli, kaj mislimo. Tekstil iz plute ima edinstven, mehak občutek, ki vas bo takoj odvrnil od živalskega usnja.
 8. Eleganten – Tekstil iz plute je lahko odličen dodatek k vaši obleki, ne glede na to ali sedem dni v tednu nosite suknjo ali pa je vaš stil oblačenja bolj ležeren.
 9. Odporen proti praskam – Ni vam treba skrbeti, da ga boste popraskali s ključi!
 10. Enostavno vzdrževanje – Očistite in operete ga enostavno samo z nekaj vode in mila.
 11. Odporen na madeže – Čeprav ga je zelo enostavno očistiti, ne boste imeli veliko priložnosti, da bi to dejansko storili. Resnično ga je zelo težko umazati. Odporen je na madeže. Ponovno pomislite na rdeče vino. Tekstil iz plute je vedno popolnoma čist!
 12. Odporen na trganje – Da! Tudi to lastnost ima.
 13. Počasi gori – Kot smo že omenili, pluta gori počasi, zato na Portugalskem, kjer so požari pogosti, deluje kot zaščita hrastov plutovcev.
 14. Vzdržljiv – Kot lahko že vidite, je to zelo trpežen material. Za zaščito pred zelo visokimi temperaturam celo NASA uporablja pluto pri svojih raketah v predelih motorja.
 15. Lahek – Tekstil iz plute je zaradi svoje eterične strukture dejansko zelo lahek. Več kot 50% prostornine je dejansko zrak. Pravzaprav lahko tudi plava na vodi.
 16. Elastičen – Zahvaljujoč zraku, ki je prisoten v njegovi strukturi, je to zelo elastičen material. Zato je to tudi zelo dober tekstil za izdelavo torbic.
 17. Barve – Pluta je lahko v različnih barvah in vzorcih – kar je odlična lastnost za vse ljubitelje mode. Trenutno imamo tekstil iz plute na voljo v mornarsko modri, bordo rdeči in hrastovo rjavi barvi.
 18. Izolacijski – Pluta ima zelo nizko prevodnost za vibracije, toploto in zvok.
 19. Hipoalergen – Pluta ne vpija prahu, zato jo lahko brez težav uporabljajo ljudje z različnimi alergijami in astmo.


❤️ Naše zadovoljne podpornice ❤️

Zapri
Oglej si video