10 znanih oblikovalcev in modnih hiš, ki so uporabljali tekstil iz plute

10 znanih oblikovalcev in modnih hiš, ki so uporabljali tekstil iz plute

Če mi slučajno še vedno ne verjamete, da je tekstil iz plute neverjeten, okolju prijazen material in najboljša alternativa živalskemu usnju, si oglejte dela najbolj nadarjenih oblikovalcev. Ogromno jih je že odkrilo potencial tekstila iz plute in so z njim že delali.

To je res dobra novica.

Ti oblikovalci in blagovne znamke so vodilni v postavljanju modnih trendov, zato me uporaba tekstila iz plute v njihovih najnovejših kolekcijah navdaja z veliko mero optimizma, da je morda moda na poti k boljši in bolj etični prihodnosti.

Jimmy Choo – kolekcija Pomlad/Poletje 2017 v tej mogočni modni hiši vsebuje veliko parov čevljev, ki so vsaj deloma narejeni iz plute.

Chloé – francoska blagovna znamka je v trenutno kolekcijo vključila dva para čevljev z visoko peto iz plute.

Maybe one golden detail too much, but hey, why not? (©Chloé)

Calvin Klein – Od vseh vrhunskih oblikovalcev je Calvin Klein največkrat uporabil tekstil iz plute. Iz tega materiala je izdeloval nakupovalne torbe, ročne torbice, torbe z naramnicami in številne druge izdelke.

Prada – Razumljivo je, zakaj hudičevka nosi Prado!

Hot alert! (©Prada)

Stella McCartney – Oblikovalka, ki je svoje življenje posvetila boju za pravice živali, je v svojih preteklih kolekcijah pri veliko izdelkih uporabila tekstil iz plute, kot na primer za to pisano torbico z naramnicami. Ker večino svojih predmetov izdeluje iz nenaravnega (beri plastičnega) 100% rastlinskega usnja, je bila ta izbira lepa sprememba.

Being Minimalists, that’s too much colours to handle for us. (©Stella McCartney)

Michael Kors – Oblikovalec je v tem čudovitem paru, predstavljenem v eni njegovih prejšnjih kolekcij, uporabil ravno pravo kombinacijo plute, temno rjavih trakov in zlatih poudarkov.

Brown leather and cork are like peanut butter and jelly. (©Michael Kors)

Tory Burch – Zdi se, da ameriška oblikovalka v kolekcijah rada uporablja slone. Ko kombiniraš te veličastne živali s tekstilom iz plute, nastane krasna ročna torbica, ki sama po sebi pripoveduje zgodbo.

Cute. (©Tory Burch)

Christian Louboutin – Ko enkrat zagledate znameniti rdeči podplat, veste, da so čevlji posebni. Zato je francoski oblikovalec naredil veliko uslugo skupnosti tekstila iz plute, ko je s tkanino oblikoval tudi pete.

Many would take the red sole heels no matter what, but if they are with cork, it’s just wow! (©Christian Louboutin)

Gucci – Kombinacija seksi rdeče barve s temno rjavo pluto je osupljiva. Ali ni videti neverjetno? Bravissimo!

Dolce & Gabbana – Nazadnje, vendar ne zadnji, čevlji iz plute za katerega bi ženske ubijale!

Polka-dot and cork? Clever! (©Dolce & Gabbana)❤️ Naše zadovoljne podpornice ❤️

Zapri
Oglej si video